Nebalíme

Možná jste již zaznamenali, že přecházíme z balení chleba do potravinové folie na „nebalení“, nebo balení do papírového sáčku. Důvody pro potravinovou folii byly větší hygiena a záruka, že chléb nebude kontaminován například lepkem. Bohužel ruku v ruce s ochranou jde...

Kuřecí prsa v mandlové omáčce

2 ks/ 300 g - kuřecí prsa 1 ks/ 100 g - cibule 50 g - mandlová mouka sůl 80 g - sádlo na smažení 200 g - fazolové lusky Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle a na ní potom orestujeme plátky kuřecích prsou. Osolíme a přidáme mandlovou mouku, podlijeme trochou vody a...

Hruškový krém

3 ks/ 420 g - čerstvé hrušky 100 g - kokosový tuk BIO  80 g - mandlová moučka špetka - sůl (nebo lžíce Umeocta) 15 g - RAW kakao Hrušky rozmixujeme s rozehřátým kokosovým tukem, mandlovou moučkou, solí, kakaem. Krém plníme do formičky nebo do folie v misce,  necháme v...

Vepřové nudličky s rajčaty

300 g - vepřová krkovice 100 g - cibule 150 g - dušená rajčata (nebo olupaná čerstvá) 80 g - sádlo  2 stroužky - česnek ½ lžičky - bazalka 1 lžička - med (nebo datlový sirup) ½ lžičky - sůlNakrájenu cibuli orestujeme, na ní potom orestujeme vepřové maso nakrájené na...

Batátové placky

150 g - batáty 2 ks - vejce 30 g - mandlová mouka 50 g - kokosový tuk 2  lžíce - Umeocet (nebo špetka soli) Batáty uvaříme a necháme na sítu oschnout, nastrouháme na jemno. Vmícháme vejce, mouku a sůl a smažíme po obou stranách na kokosovém tuku. Podáváme s ovocem...

Smažené žampiony

200 g - žampiony 40 g - mandlová moučka 10 g - lněné semínko 1 ks - vejce sůl 20 g - sádlo na smažení Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme, obalíme v rozšlehaném vejci a mandlové moučce, smažíme z obou stran na tuku. Podáváme s vařenou zeleninou, například...

Kuřecí plátek s jablky, brokolice

300 g - kuřecí řízky 100 g - cibule 1 ks/ 80g -  jablko menší     40 g  - mandlová mouka 40 g - sádlo nebo kokosový tuk sůl 2 lžíce - Umeocet 200 g - brokolice jako příloha Nakrájenou cibuli osmahneme, na ní potom orestujeme kuřecí plátky a podlijeme vodou. Přidáme...

Játrová paštika

300 g drůbeží nebo králičí játra 200 g cibule  50 g mandlová mouka 100 g sádlo 150 g kokosový tuk ¼ lžičky sůl 4 lžíce Umeocet ½ lžičky rozmarýn celý, sušený Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dozlatova. Játra zbavíme blan a osmahneme je na cibulce. Ještě teplé je...

Kokosové margotky

200 g kokos strouhaný 80 g mandlová mouka 100 g rozinky 150 g kokosový tuk z ½ ks pomerančová kůra 2 špetky  sůl  vanilka Rozinky propláchneme vařící vodou a rozmixujeme je s tukem a  ostatními ingrediencemi. Vzniklé těsto válečkem vytvarujeme mezi dvěma foliemi do...

Tuřínová kaše se špenátem

400 g tuřín 30 g listy mladého špenátu 20 g jarní cibulka 2 stroužky česnek 20 g kokosový tuk 20 g mandlová mouka sůl 4 lžíce Umeocet Česnek nakrájíme na plátky a osmahneme na tuku. Oloupaný tuřín uvaříme doměkka s trochou soli, přidáme omyté listy špenátu, jarní...

Nejzdravější salát

Kopřivy a listy pampelišek už se začínají klubat. Takže už tu zase máme zdravé obohacení našich salátů a smoothies, vypěstované, kdy a kde příroda chce, v „neobohacené“ půdě, pod přirozeným světlem, vždy čerstvé, a to vše zdarma. Třeba takhle může vypadat sladký...

PURETASTE logo

PURETASTE

Ilona Dostálová, Mírové náměstí 69
Bezno, 294 29, okres Mladá Boleslav
tel. +420 722 959 223 | info@puretaste.cz