100 g datlí
2 lžíce kokosového tuku
70 g mandlí natural
1 lžíce jablečného octa
špetka soli

2 lžíce loupaných mandlí
hořká čokoláda

Datle propaříme horkou vodou, přidáme k nim na rozehřátí kokosový tuk a necháme 5 minut odstát. Poté rozmixujeme spolu se solí a octem. Třetinu pasty dáme stranou. Do zbytku pasty vmícháme moučku z mandlí a uhněteme těsto, které rovnoměrně prsty nebo válečkem roztlačíme na prkénku obaleném potravinovou fólií. Necháme v lednici ztuhnout. Ztuhlou placku rozkrájíme a jednotlivé dílky potřeme datlovou pastou, kterou jsme si dali stranou (nevychlazenou). Na tuto pastu pak klademe celé mandle a celé to pak poléváme rozpuštěnou čokoládou. Necháme ztuhnout v lednici.