300 g – vepřová krkovice
100 g – cibule
150 g – dušená rajčata (nebo olupaná čerstvá)
80 g – sádlo 
2 stroužky – česnek
½ lžičky – bazalka
1 lžička – med (nebo datlový sirup)
½ lžičky – sůlNakrájenu cibuli orestujeme, na ní potom orestujeme vepřové maso nakrájené na nudličky. Lehce osolíme, přidáme dušená rajčata, podlijeme trochou vody a dusíme maso do měkka. Přebytečnou vodu necháme odpařit a po odstavení hrnce ze sporáku ochutíme nastrouhaným česnekem, bazalkou a medem.

300g – mrkev
sůl

Podáváme s mrkví vařenou v páře, případně s brokolicí, batáty a podobně.Celkem 937 g surovin,  z toho bílkoviny: 39,6 / sacharidy: 56,2/ tuky: 132 5/ poměr tuky : bílkoviny + sacharidy 1,38:1

Rozpočet na 2 porce