Toustová pomazánka z červené řepy

Toustová pomazánka z červené řepy

1 ks červené řepy 1 ks cibule 1 ks malé cukety 1/2 ks kapie 2 ks rajčat nebo kečup bez cukru 4 stroužky česneku 1-2 lžíce kokosového tuku sůl 2 špetky kari koření 1/2 lžičky sladké papriky 2 špetky chilli 1 lžička jablečného octa Nakrájenou cibuli osmahneme na...

číst více
Domácí hořčice

Domácí hořčice

1 sáček hořčičného semínka namočíme na minimálně 5 hodin, vodu slijeme, přidáme 4 lžíce jablečného octa, 2 lžíce Umeocta (nebo 1/2 lžičky soli), 1 lžíci datlového sirupu (nebo 2 datle) a 1/2 lžičky kurkumy. Rozmixujeme a uchováváme v lednici. TIP: Pokud chcete udělat...

číst více
Nakládané okurky bez cukru

Nakládané okurky bez cukru

Do sklenice s naskládanými okurkami dáme nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, lžičku hořčičného semínka, čerstvý kopr, jednu nebo dvě lžíce rozinek, lžičku mořské soli,1 dcl jablečného octa. Dolijeme vodou, sklenice zavřeme a sterilujeme 20...

číst více
Kečup bez cukru

Kečup bez cukru

1 kg rajčat 1 cibule 100 g datlí 1 lžíce soli 3 ks hřebíčku nové koření bobkový list 2 špetky mleté skořice 70 ml jablečného octa Rajčata a cibuli rozkrájíme na hrubo, dáme dusit, lehce občas promícháme, než se vytvoří dostatek šťávy. Potom přidáme koření (pokud ho...

číst více
Játrová paštika

Játrová paštika

300 g drůbeží nebo králičí játra 200 g cibule  50 g mandlová mouka 100 g sádlo 150 g kokosový tuk ¼ lžičky sůl 4 lžíce Umeocet ½ lžičky rozmarýn celý, sušený Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dozlatova. Játra zbavíme blan a osmahneme je na cibulce. Ještě teplé je...

číst více
PURETASTE logo

PURETASTE

Ilona Dostálová, Horní Cetno 36, 294 30 Niměřice
tel. +420 722 959 223 | info@puretaste.cz