Chlebík nakrájíme podélně nebo na plátky. Opečené strany ořízneme, odřezky nastrouháme na hrubém struhadle a obalíme v kakau. Plátky chlebíku narovnáme a ořízneme do formy.
Krém připravíme tak, že sušené nesířené meruňky necháme změknout v horké vodě asi 5 minut, slijeme a přidáme 2 vrchovaté lžíce BIO kokosového tuku bez vůně (koupíte např. zde: Ekokoza – potřeby pro výrobu) a 4 lžíce mandlové moučky; vše rozmixujeme. TIP: krém dochutíme podušeným pomerančem jako na obrázku, nebo jiným nakyslým aromatickým ovocem nebo ho zjemníme lžící hustého kokosového mléka.
Vrstvu chlebíku ve formě pomažeme krémem, položíme další vrstvu chlebíku a navrch pomažeme krémem, který posypeme připravenou „strouhankou“ v kakau.
Odstraníme postranice formy a pomažeme krémem okraj dortu. Rozehřejeme půlku hořké čokolády se lžičkou kokosového tuku a lžící poléváme vršek i okraje dortu.