Výroba, použití

Zdravější přirozená náhrada pečiva s velmi nízkým obsahem sacharidů, bez lepku, bez kypřidel a konzervantů

… JEN VEJCE, SEMÍNKA & OŘECHY, NEROZPUSTNÁ VLÁKNINA

 

4 ATRIBUTY NAŠÍ VÝROBY & NA CO SE MŮŽETE SPOLEHNOUT

1) JEDNODUCHOST

Na výrobu základní, tmavé, varianty Bezobilného chleba používáme pouze vejce, semínka, vodu, nerozpustnou vlákninu, mořskou sůl a kmín. Ostatní druhy chleba jsou obohaceny zase jen o jiné druhy semínek či ořechů; „sladké“ varianty pak jsou slazeny pouze sušeným ovocem, viz podrobnější informace u každého druhu níže.

 

2) ČERSTVOST

Chléb je vyráběn ručně, sami si moučku ze semen meleme těsně před výrobou, takže nedochází k její zbytečné oxidaci. Suroviny na tuto moučku kupujeme přímo od dovozce či českého pěstitele, tedy neleží v meziskladech prodejců a jsou  rámci možností nejvíc čerstvé. Namísto prodlužování trvanlivosti výrobků se zabýváme zkrácením dopravního řetězce a dalšími způsoby, jak zachovat přirozenou čerstvost výrobku cestou k zákazníkovi.

3) PŘIROZENĚ BEZ LEPKU

V naší provozovně se nepoužívá jakákoli obilovina nebo surovina obsahující lepek, takže zde nemůže dojít k nechtěné kontaminaci lepkem. Ořechy a semínka používané k výrobě mají certifikát bezlepkovosti.

4) PŮVODNOST

Používáme pouze základní suroviny.
Všechny druhy našeho chleba jsou bez obilovin, sóji a luštěnin a produktů z nich; bez mléčných produktů, bez škrobů, cukru, kypřících a konzervačních prostředků a dalších obvyklých průmyslových „vylepšovadel“.
Suroviny, u kterých je to možné, kupujeme od lokálních dodavatelů. Na výrobu používáme od 20.1.2019 výhradně vejce z chovu na podestýlce, případně z BIO chovu.

V JAKÉM MNOŽSTVÍ A JAK CHLÉB BALÍME 

 

Od 6.1.2020 od nás chléb zakoupíte ve dvou velikostech:
1) Celý bochník – ten váží mezi 1000 – 1300 g, nebo, pokud nakupujete v našich spolupracujících prodejnách, ukrojí vám z něj takzvaně na váhu kolik si budete přát, třeba i jen jeden plátek.
2) „Třetinka“ – malý bochníček o hmotnosti 330 – 380 g

Chléb balíme do tenkého prodyšného papíru.

 

Gastroprovozy a rozvážkové služby v Praze již mohou objednávat krájený mražený chléb.

 

V tomto roce chystáme spuštění vakuového balení, které výrazně prodlouží trvanlivost výrobků.

 

TRVANLIVOST

 

Čerstvý chléb má trvanlivost 48 hodin při uchování v prodyšném obalu.

Chlazený chléb při uchování v teplotě 2 – 6°C vydrží 5 dnů; i v tomto případě zajistěte přístup vzduchu (nenechávejte v igelitu).

Nejlepší variantou skladování doma je hned ho nakrájet a dát do mrazáku (pak si vytáhnete jen požadovaný počet plátků, necháte volně rozmrazit při pokojové teplotě a nebo ještě lépe – rozmrazíte ho v topinkovači, to se potom rozvoní semínka a oříšky v korpusu). Na senzorických vlastnostech mražení chlebu neubere; tím, že neobsahuje obiloviny, nevysychá a je jako čerstvý.

A JAK CHLÉB POUŽÍT?

 

Jako ten obyčejný – můžete z něj dělat topinky, krutony, opéct ho nasucho v topinkovači, namazat na něj paštiu, pomazánky, zapéct jej se sýrem, udělat z něj jednohubky nebo jen s máslem…

 

PURETASTE

PURETASTE TRADE s.r.o.
Horní Cetno 36, 294 30 Niměřice
IČ: 07994508

tel. +420 722 959 223 | info@puretaste.cz

facebook | instagram