V předchozím příspěvku o nutriční komplexnosti bezobilného chleba jsme zmiňovali, že k němu stačí přidat jen zeleninu a máte dokonale vyvážené jídlo… Teď přicházíme s jedním tipem, jak by takové jídlo mohlo vypadat – chléb s „tatarákem“ z červené řepy:

Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, potřeme panenským olivovým olejem a pečeme v troubě na 200°C 1,5 – 2 hodiny. Nakrájenou cibuli osmažíme a spolu upečenou řepou lehce promixujeme tak, aby ve směsi byly kousky řepy – opatrně, abyste neudělali krém, to už je zase jiný recept☺.

Do směsi řepy s cibulí přidáme na jemno nakrájenou kapii, rozmačkaný česnek, sůl, lžíci Umeocta, pepř a případně bylinky nebo pár kousků kapari.

Podáváme s opečenými plátky chleba

#lowcarb #gfdfbread #paleo