300 g drůbeží nebo králičí játra
200 g cibule
50 g mandlová mouka
100 g sádlo
150 g kokosový tuk
¼ lžičky sůl
4 lžíce Umeocet
½ lžičky rozmarýn celý, sušený
Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dozlatova. Játra zbavíme blan a osmahneme je na cibulce. Ještě teplé je dáme do mixovací nádoby, osolíme a s mandlovou moukou a kokosovým tukem rozmixujeme. Podáváme s Paleo chlebem, se semínkovou amoletou nebo na podušené kedlubně.
Obal na paštiku vytvoříme nalitím rozehřátého sádla (není v rozpočtu) na pečící papír; když sádlo ztuhne, zabalíme do něj váleček paštiky a necháme pořádně vychladnout.
TIP: Můžeme ochutit česnekem a majoránkou nebo muškátovým oříškem a sladkou paprikou.
Celkem 800g surovin, z toho bílkoviny: 65,9 / sacharidy: 22,7 / tuky: 272,16/ poměr tuky : bílkoviny + sacharidy 3,07:1
Rozpočet na 9 porcí