400 g tuřín
30 g listy mladého špenátu
20 g jarní cibulka
2 stroužky česnek
20 g kokosový tuk
20 g mandlová mouka
sůl
4 lžíce Umeocet
Česnek nakrájíme na plátky a osmahneme na tuku. Oloupaný tuřín uvaříme doměkka s trochou soli, přidáme omyté listy špenátu, jarní cibulku a ještě společně povaříme 1 minutu. Vodu slijeme do misky, zeleninu s moukou, tukem a Umeoctem rozmixujeme, v případě potřeby přiléváme slitou vodu z vaření.
Kaši podáváme jako přílohu k masu, k volskému oku, nebo samotnou s osmaženou cibulkou.
Rozpočet na 2–3 porce
Celkem 490 g surovin, z toho bílkoviny: 10,9 / sacharidy: 35,8 / tuky: 30,6 / poměr tuky : bílkoviny + sacharidy 1,31:1
Na obrázku pečený rybí filet na cibulce s tuřínovo-špenátovou kaší