Vysoký obsah vlákniny je ceněnou vlastností našeho chleba.

Co vláknina „umí“?

• ovlivňuje vstřebávání vitaminů a minerálních látek
• dokáže snížit riziko infarktu nebo mrtvice až o třetinu
• podporuje zažívání a je prevencí proti zácpě nebo problémům s hemeroidy
• pomáhá stabilizovat krevní cukry
• obsahuje jen velmi málo kalorií; v žaludku zvětšuje svůj objem, a tím snižuje chuť k jídlu.

Vláknina rozpustná & nerozpustná

• rozpustná vláknina je výživou pro „přátelské“ bakterie ve střevě (prebiotikum), které nás mohou chránit před zhoubnými nádory tlustého střeva a záněty tračníku i tlustého střeva, zlepšují metabolismus tuků a zvyšují obranyschopnost organismu
• pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi

• nerozpustná vláknina zpomaluje vstřebávání energie z potravy.
• nabaluje řadu odpadních látek rozpustných ve vodě a podporuje jejich vylučování z těla.

Výživové tvrzení

„s vysokým obsahem vlákniny“
– pokud produkt obsahuje alespoň 6 g vlákniny na 100 g

Složení základního, Tmavého, chleba:

Slunečnicové a lněné semínko, podestýlková vejce, jablečná vláknina, mořská Sůl, kmín

Obsah vlákniny na 100 g:

Slunečnicové semínko: 8,6 g
Lněné semínko: 27,3
Jablečná vláknina: 55 g

Celkový obsah vlákniny v Tmavém chlebu je 8,1 g na 100 g výrobku. Takže mu toto označení právem patří:

Chléb ***s vysokým obsahem vlákniny***

Slunečnicové semínko

Slunečnicové semínko

Jablečná vláknina

Jablečná vláknina

Lněné semínko

Lněné semínko

 

Zdroje:
https://www.vupp.cz/wp-content/uploads/2019/12/Vl%C3%A1knina_2019.pdf
https://www.novinky.cz/clanek/zena-vztahy-a-sex-bude-prebioticka-vlaknina-novym-hitem-244013